無懼秋冬乾天氣@gülsha 晨露純玫瑰精華油試用

天氣開始又超乾啦!有冇覺得每日只做番平時的護膚,都覺得臉乾乾咁?咁點算好啊?!

搽精華油啦,或者加幾滴精華油入臉霜度,滋潤度提高咗,咁就冇咁易覺得得臉乾乾了!

咁搽咩精華油好?小妹近排就試咗支gülsha 晨露純玫瑰精華油,想知掂唔掂,睇落去啦!

產品介紹:gülsha 晨露純玫瑰精華油採取自4,000公斤的大馬士革玫瑰才能提煉出1公斤的純玫瑰精油,含大馬士革玫瑰油及椰子油、玫瑰果油及紫蘇籽油等其他天然植物成份,獨特配方,細分子、高滲透以及易混和的特性,能將當中的有效成份直滲肌底﹐並蘊含豐富Omega 3, 6, 9及人體所需的脂肪酸,為肌底乾燥、水油失衡的肌膚即時深層滋潤,提升抗敏修復力,達至修復細胞、抗氧去皺等功效。質地潤而不膩,一年四季也十分適合!產品100%天然,不含礦物油、酒精、化學防腐劑(如parabens)、人造色素或香料任何肌膚適用,包括敏感肌暗瘡及濕疹肌膚。


又係小妹最受的玫瑰味呢,愛死了!

唔算太油份的油,勁易推開,亦易吸收!


可按自己需要調教使用份量,DIY自己專屬的護膚品!
 
1. 單獨作精華素使用(亦可作按摩油)潔面爽膚後,將幾滴抗敏調配精華油在掌心內溫熱數秒直接塗於面頸位置,修復肌膚,有效減淡疤痕
 
2. 混和面霜使用,於慣常使用的面霜加幾滴抗敏調配精華油,提升面霜保濕度
 
3. 混和面膜使用,將抗敏調配精華油滴於紙面膜,敷後瞬間變得水潤亮白
 
4. 混和粉底液使用,加幾滴抗敏調配精華油入粉底,使粉底變得順滑貼服,造出完美妝容
 
小妹自己試咗1同埋2的方法使用,3都想試,但又怕面膜紙會用得太多精華油,有點浪費之嫌,所以冇試。
 
按臉的方法幾好,最吸收!


吸收得好快啊,按完臉已完全吸收曬咁滞,放心喎,吸收曬後,唔會覺得好重油笠感,用完即刻有滋潤保濕效果,因為全臉都冇之前感覺咁乾同繃緊,膚色仲均勻咗唔少,白淨咗喎!


再zoom近d睇條虎紋,真係比之前淡咗好多呢!全臉冇曬乾燥感,正正!

以上產品及產品資訊,全部由品牌提供

Posted in 護膚 | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

令肌膚雪白得嚟,又有嫩膚效果@Clinelle Whitenup皇牌亮白保濕系列試用

成日都話,一白可以遮三醜,唔好唔信啊!美白同減肥一樣,係女人嘅畢生事業!

但妨間咁多美白skin care,應該點揀好呢?

我覺得信醫學美容品牌就至隱妥啦!

近排有機會試到呢隻Clinelle Whitenup皇牌亮白保濕系列中的Whitening Night Cream 亮白修護晚霜、Whitening Cleanser亮白保濕潔膚凝露及Whitening Toner亮白保濕爽膚液,想知效果點?睇吓小妹試用啦!

Clinelle Whitenup皇牌亮白保濕系列產品簡介:成份內含有日本紫米精華,具有修護和亮白功效,結合公認的亮白成分維他命C後,美白力量加倍提升,淡化色素及色斑。精華亦能提升肌膚的柔滑度,以及延緩幼紋、皺紋及松弛的形成。水解大溪地黑珍珠取自法屬波利尼西亞的環礁湖,有助抑制黑色素形成及自然亮白肌膚。配合水解科技,令黑珍珠的微細分子能滲透至肌膚深層,抑壓黑色素形成及細緻皮膚更生過程。其中含雛菊精華,強化肌膚抵禦力,令美白效果更持久!

先試上呢支 ~~ Whitening Cleanser亮白保濕潔膚凝露 (hkd159.00 / 100ml)

質地清爽的潔膚凝露,有效去除肌膚雜質及幫助增強肌膚天然屏障,令細胞組織更易於吸收後續護膚產品之營養成份。蘊含紫米精華及維他命C,有效亮白及緊緻肌膚,抗衰老以防止皺紋及幼紋產生;皺菊精華能預防黑色素形成, 研究證實可於14天內亮白肌膚。水解珍珠及乳酸能平滑水嫩肌膚,滋養同時刺激肌膚細胞更生。

用法: 取出適當份量於沾濕的手上,加水並輕搓出泡抹,在於面部及頸部輕柔向上打圈按摩,並以溫水沖洗

吱咗d上手試先,微香,幾水吓喎,好易推開,用于手上時又冇咩泡喎!點知之後再試上臉,又有泡喎!

用水過洗乾淨後,皮膚丁點都唔覺得乾,仲感覺柔軟乾爽呢!膚色好過未用前喎!

之後再試埋 ~~ Whitening Toner 亮白保濕爽膚液 (hkd189.00 / 120ml)

含保濕成份之爽膚液能助您打造水嫩亮白肌底使細胞組織更易於吸收後續護膚產品之營養成份,為下個護理步驟作好準備。蘊含紫米精華及玫瑰葉油,能亮白及均勻膚色,同時緊緻肌膚,抗衰老以防止皺紋及幼紋產生;皺菊精華能預防黑色素形成, 研究證實可於14天內亮白肌膚。水解珍珠及乳酸能平滑水嫩肌膚,滋養同時刺激肌膚細胞更生。 

使用方法:輕噴適當份量於已清潔的面部及頸部,之後再溫和地輕拍面部及頸部以幫助肌膚吸收

唔知點解吱出嚟有係有少少花草味,而呢款爽膚水用後,有痴住手的感覺,個人覺得比較適合秋冬使用,係而家呢d天氣用,簡直perfect,唔會覺得乾!正正!

 

最後試埋 ~~ Whitening Night Cream 亮白修護晚霜 (hkd289.00 / 40g)

 

質地輕柔並蘊含滋養成份的修護晚霜,能減慢黑色素形成,亮白並修復肌膚,為肌膚注入能量,使肌膚健康潤澤。蘊含紫米精華及玫瑰葉油,能亮白及均勻膚色,同時緊緻肌膚,抗衰老以防止皺紋及幼紋產生。皺菊精華能預防黑色素形成, 研究證實可於14天內亮白肌膚。水解珍珠能平滑水嫩肌膚,滋養同時刺激肌膚細胞更生。乳木果油及甘油硬脂酸,嫩滑肌膚同時強化肌膚天然屏障,以減低水份流失。  

 

用法: 於晚上潔面及爽膚後,取出適當份量輕抹於面上及頸上,輕柔向上打圈按摩,直至肌膚完全吸收。

質地好似好膏狀咁,但推開後,又好水吓喎,用後肌膚水潤咗至少80%,就算濕度去到50%左右,冇搽保濕精華,就咁搽佢,第二朝起身都冇覺得有繃緊感覺喎!除咗美白之餘,保水效果亦好好!

好勤力咁每天早晚都用Clinelle Whitenup皇牌亮白保濕系列 ~~

10天過後係點?

有圖有真相,好顯顯膚色白淨咗至少2度,同全臉的膚質都較之前好了好多!白之餘,仲有嫩膚嘅好效果喎!讚啊!

所以都係講,要揀美白,還是信醫學牌子好!而醫學牌子邊款好?仲駛問?非Clinelle Whitenup莫屬啦!

有興趣試?到Clinelle銷售點:指定莎莎、屈臣氏、AEON (康山.黃埔店) 購買啦!

 

以上產品及產品資訊,全部由品牌提供

Posted in 護膚 | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

拍拍水嫩好肌色@Straw 保濕海棉棒 拍拍樂試用

大家平時用爽膚水時,有冇做吓d拍打動作,令佢吸收得好,令肌膚更水嫩飽滿呢!

不過有時真係趕時間又懶得做呢個動作的!但如果一件小儀器,可以將呢個step轉去睇電視時做,會唔會更方便同更有效率呢?

小儀器呢?就係佢啦 ~~ Straw 保濕海棉棒 拍拍樂

輕鬆使用,最細小的部分也能輕輕一擊,拍打出的水潤肌膚,從鼻翼周圍等細小的部分到身體每個地方都可以使用,乾淨、衛生、均勻,口碑非常好,一上市變受到火熱追捧!日本女生大愛

富有彈性的輕柔棒棒糖狀的海綿,愉悅的使用體驗!

講多無謂,等小妹親身試用吓,睇吓係咪真係咁好用呢!


化妝水拍拍拍,體驗面膜新形式,沒有吃飽水的海綿是硬的,就跟小日本的潔面巾一樣,泡了水會變軟,雖然化妝水用量需要的比較多,但是拍完後像做了一個化妝水面膜,使化妝水的功效發揮到最大,完全滲透,之後再搽臉霜,

 

皮膚水水嫩嫩,很適合馬上入秋的季節和簡單用手和化裝棉拍完的效果完全不一樣!這個海綿棒棒的簡直就是化妝棉的替代品,它添加了蛋白纖維,2次清潔皮膚的時候,還可以有效護膚,不會因為跟皮膚摩擦,導致對錶皮的傷害!



真係會比平時的化妝綿吸多好幾倍的化妝水,但濕透後的海綿會有好多倍的儲水能力


小妹睇電視時就拍,拍了大約10分鐘,海綿還是軟軟的,臉部依然有化妝水,儲水量驚人啊!

臉部每一吋肌膚都好合臉型喎!就算連下巴的肉,都可以拍埋!令佢firm d呢!

而用完後的保養方法:建議洗洗,水溫亦不要超過60度,否則會損壞海綿的彈力,如果海綿髒了可以使用中性清洗液清洗,之後放在通風或有陽光的地方吹乾就可以下次再用了!


拍完10分鐘,臉部感覺firm咗同膚色均勻曬,真係好似做咗個mask咁喎!水潤效果唔錯喎!啱曬成日話自己好忙,但又冇時間做護膚的人,因為只要在睇電視時間,抽出一隻手10分鐘,就有幾好嘅效果,真係唔會浪費一分一秒時間呢!仲要咁鬼平,賣hkd38.00咋!買番支在家看門口都好啊!


Straw 保濕海棉棒 拍拍樂 在”My Princess HK 我的公主” : https://www.myprincessyoyo.com/product-3675.html 有售!有興趣可以買番支嚟試吓!


以上產品及產品資訊,全部由品牌提供

Posted in 其他, 護膚 | Tagged , , , , , , , | Leave a comment