來自泰國的@妝蕾RAY泰國蠶絲面膜(金)及(銀)試用

呢篇係CNY後出嘅第一篇文,小妹先在此恭祝大家犬年快樂!身體健康!萬事如意!心想事成!

在剛過去的新年,應該各位絲打們都出盡法寶,令自己靚靚咁去拜年啦!小妹亦唔例外,除咗每天化個靚妝外出拜年外,本身皮膚保養,亦都不可忽視呢,如果肌膚本身不好,就要用多好多遮睱疪的東西,但如果本身肌膚好,就只係薄薄搽一浸粉底,再加眼妝同唇妝,已好美麗了!所以本身的肌膚保養,都好重要的!

想知我新年用咗咩護膚小法寶同效果如何?就睇落去啦!

就係 ~~~ 妝蕾RAY泰國蠶絲面膜(金)及(銀) 啦!

 


全部都泰文字,就好明顯知佢係嚟自泰國gala!其實泰國嘅泰國蠶絲面膜一直好出名,但一直冇機會試,今次終於有機會了!真係要好好咁試真吓!

產品簡介:蠶絲是純天然產品,含水率接近人體所需的濕度,蠶絲蛋白里含有多種胺基酸和絲膠成分,賴氨酸對人體在睡眠中的血液循環和新陳代謝有良好的調節作用。氖氨酸及蘇氨酸能防止皮膚老化,增強皮膚細胞活力。甘氨酸及乙氨酸可調節皮膚水份,深層滋養皮膚。

而蠶絲面膜好處是天然蠶絲的結構與人體肌膚極相似,其製成的薄膜,有人體”第二皮膚”的美稱醫學實驗證明,蠶絲的蛋白質含量高於珍珠 (含氮量高37倍,主要胺基酸含量高10倍以上)。


等小妹先試妝蕾RAY泰國蠶絲面膜(金) 先,金色面膜有修復痘痘、痘印、提拉緊緻、美白淡班、提亮膚色的功效。

一盒有十片,使用方法:清潔臉部後,取出面膜在臉上約20分鐘去除去即可


咦,有d金箔咁嘅東西ga?唔通塊面膜有金箔?但塊面膜又唔覺有嘅?

老老實實講,塊蠶絲面膜真係好透薄,質感亦較一般面膜soft,敷咗上去真係好second skin feel啊!個感覺唔係一般面膜比到您的!佢會再舒服d!可以咁講,感覺比棉化還要軟啊!


20分鐘過去後,有冇發覺,第一件事個膚色tone已經完全唔同曬!膚色白淨咗至少一至兩度!效果唔錯啊!我鐘意可以即刻當美白mask敷!尤其係唔夠瞓的日子,膚色都會差,所以更需要呢!


第二天再試埋:妝蕾RAY泰國蠶絲面膜(銀) 先,有嫩膚抗皺、深層補濕、修復肌膚、提亮膚色的功效。

一盒有十片,使用方法:清潔臉部後,取出面膜在臉上約20分鐘去除去即可


銀面膜敷上臉的感覺同敷金面膜一樣,一樣咁soft一樣咁舒服!


20分鐘過去,膚色又係第一時間提亮咗多呢!有冇見到d毛孔,比之前細咗,好似毛孔飲飽咗水,因而收細了咁!虎紋都較之前淺咗呢!

兩款 妝蕾RAY泰國蠶絲面膜(金)及(銀) 都好好用喎!泰國嘅面膜,絶不比韓國遜色呢,呢款甚至比韓國還好用呢!


我近新年前在旺角各藥房都見到有 妝蕾RAY泰國蠶絲面膜(金)及(銀) 賣,但原來香港有好多地方都賣假的,以下就教大家點分真偽:

要保証自己買到真的 妝蕾RAY泰國蠶絲面膜(金)及(銀) ,當然去番他們的合作伙伴度買啦!

包括:全線 SASA 化妝品(包括香港及澳門地區)、萬寧(包括香港及澳門地區)、雅施ASTER及阿布泰國生活百貨


以上產品及產品資訊,全部由品牌提供

Posted in 護膚 | Tagged , , , , , , , , , , | Leave a comment

為臉上肌膚來一個氧氣泡泡浴@b.liv O2 bubbly bright 活氧淨潤提亮面膜試用

天氣雖然乾,要多敷補濕mask外,亦都不可忽視去角質啊、淨化等問題喎喎,因為如果您唔去咗臉上的老廢角質,就會阻礙佢吸收d好嘢落底層了!比幾多好嘢佢,佢都係唔吸收的!

所以淨化面膜亦不可少呢!

近排就試咗隻B.liv O2 bubbly bright活氧淨潤提亮面膜,睇吓佢可以點令我皮膚更好呢!


產品簡介:B.liv O2 bubbly bright活氧淨潤提亮面膜結合了有氧泡沫及純米精華的淨化面膜,在讓肌膚深呼吸的同時,提升肌膚光彩!敷上一層淨化面膜,感受面膜液氣化成為柔軟泡沫,紅豆柔軟顆粒在去角質的同時溶化,帶來抗氧化功效。帶給你煥然一新、柔滑亮麗的肌膚,只要十分鐘,即時給毛孔注滿氧份,為肌膚來一個氧氣泡泡浴,一次過享受潔淨、美白、去角質三重體驗!

主要成分及功效 ~~

– 活氧泡泡 (清潔):可深層清除堵塞毛孔的雜質、碎屑及多餘皮脂

– 純米細粉 (提亮):助提亮膚色、滋潤柔滑肌膚

– 紅豆柔軟顆粒 (去角質):去除無用角質及抗氧化,讓肌膚柔滑、有光澤

開咗真係有d粒子呢,d粒子睇佢好似幾大粒,但其實完全沒有粗”鞋”感的!


使用方法:潔臉後,取適量塗上臉部,敷約10分鐘後,再輕輕按摩後,用温水洗去即可

其實用過O2 Bubble mask的人都知,一定要快快手手塗上去的,因為佢好快已起泡,如再起泡後,搽上去,感覺起泡效果冇之前咁好,所以我嘅小貼事就係,無論任何牌子的02 Bubble mask都必定要快快手手咁塗上去!

佢d bubble一邊起,會一邊爆的,但唔駛擔心,係唔會有感覺的!


用咗B.liv O2 bubbly bright 活氧淨潤提亮面膜後,即時覺得膚色白淨咗好多,感覺乾淨咗好多,鼻翼兩邊毛孔亦緊緻了,總之成塊臉的肌膚都覺得好乾爽,但又唔會覺得乾繃,一星期用一至兩次,暗粒仲少咗好多!皮膚整體上,比之前乾淨了,冇之前咁失驚無神生d唔知咩東東的小瘡子!


B.liv O2 bubbly bright 活氧淨潤提亮面膜,絶對係毛孔管理專家,大家想擁有健康肌膚嗎?請記住,一定要由乾淨的毛孔開始!


想知更多b.liv的資料:https://www.facebook.com/bliv.cellnique

以上產品及產品資訊,全部由品牌提供

Posted in 護膚 | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , | 1 Comment

讓頭髪重見天日@Derma 21 養髮護理試做

隨著年紀漸大、荷爾蒙轉變、內在因素及環境形成的種種壓力,好多香港人都會出現脫髪問題,小妹前排都係,唔知做咩,無端端頭上好似出現咗鬼剃頭嘅情況,無端端頭頂上無一忽頭髪,有個窿出咗嚟,好彩我紥頭,可以遮得住,如果唔係,真係唔知點算!而好彩前排又受邀,可以去到位於旺角雅蘭中心的Derma 21 試做養髮護理療程,而家再為大家介紹吓呢個療程係做d咩先!

原來Derma 21的代言人係萬綺雯,唔怪得佢咁靚啦!

同埋Derma 21呢度真係幾大!

例牌菜啦,填填資料先啦!好先進,用i-pad!

邊填資料,邊嘆Derma 21為客賓客預備的花茶!

填完資料,就可以入房間做療程啦!

房間都好闊落吓!

治療師會先用生理鹽水,先為我頭皮消毒

之後就做 Step 1: 專業頭部皮膚分析,呢個分析可分析得到頭部皮膚的問題:頭皮類型、皮脂、頭髮密度、脫髮、毛孔、損傷度、毛髮厚度

其實治療師話小妹頭髪密度都算幾厚,係某D地方可能唔夠養份,所以有部份頭髪,去到某個長度,就好易折斷,而冇咗頭髪嗰忽,亦應該係因為壓力,所以令到嗰忽暫時冇咗頭髪,嗰一忽係會生番出嚟,只不過時間而已!另外話我頭皮亦有點敏感,因為較紅,應該係乾所致!佢亦叫我用d較為保濕的洗頭水,可以減少敏感情況!

消毒及分析過後,治療師就進行Step 2: HAIRMAX光能活髮滋養護理啦

先幫我在頭皮搽上特效營養液

 

然後再用HAIRMAX光能活髮光源環,先為大家介紹吓呢部機先!

HAIRMAX光能活髮光源環原利是光能,只要每週使用三次,每次幾分鐘,便可深度刺激細胞層根部來維持健康的頭髪生長,以達至激活及滋養毛囊,可刺激頭髪生長,改善幼髪情況,增加密度及豐盈度,喚醒沉睡的毛囊、激活受損頭髪和有效治療脫髪。

因為治療師話小妹,頭髪最多問題,只係前邊呢部份,所以今天全力做呢一位置,而做緊HAIRMAX光能活髮光源環的感覺是沒有感覺,又唔會覺得唔自在,又唔會覺得熱的,瞓係度,好快已幾分鐘。

試做完後,Derma 21的治療師再輕輕為我按摩,咁就完成了,個頭做完,其實一d都唔笠,可以繼續去街的!

其實我想講,係Derma 21試做完養髮護理療程後,約一星期,我再睇番之前冇咗頭髪的窿仔,佢已經開始有新頭髪仔慢慢咁生番出嚟啦!個窿冇之前咁明顯呢!好神奇啊!

可能大家會覺得話,嘩,做幾分鐘療程,要我山長水遠走上去Derma 21 試做,會唔會好浪費時間啊?

唔緊要,因為可以將HAIRMAX光能活髮光源環私有化的!可以在Derma 21買一部回家,慢慢照,咁就又方便,又舒服在家也可生髪啦!

想知更多Derma 21及HAIRMAX光能活髮光源環嘅資料?可以去以下links度睇吓啦!

Facebook: https://www.facebook.com/derma21medical/?ref=br_rs

Website: http://www.derma21.com/

地址:旺角雅蘭中心一期15樓 / 銅鑼灣世貿中心16樓05室

電話:6515 2121

以上產品及產品資訊,全部由品牌提供

Posted in 美髮 | Tagged , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment