瞓覺唔落妝都唔會傷害肌膚 @bareMinerlas礦物防曬底霜及粉底

好多人同我一樣化妝己經成為一種習慣,用得最快的一定係防曬同粉底,所以點先係一隻適合自己的防曬同粉底,用第一次其實已經知道佢夠唔夠好,bareMinerlas最新推出呢款礦物抗氧防曬底霜 及 透亮礦物粉底SPF15,有礦物成分就算小朋友接觸到都完全無問題,連瞓覺唔落妝都唔會傷害肌膚,所以用過一次之後即刻令我愛上呢 ^^

好開心今次可以一次過體驗bareMinerlas 3款大受歡迎的產品,包括礦物抗氧防曬底霜 、透亮礦物粉底SPF15 仲有完美素肌化妝掃。

先用礦物抗氧防曬底霜SPF50 PA+++ 售價:$250/30ml,試上手感受下質感先,防曬底霜加入椰子萃取物、角鯊烯及甘油等保濕成分,平滑肌膚及為肌膚提供全天候保濕功效,搽上手己已經覺得好濕潤。

而且非常容易推開,初時係乳白色,但打圈再搽已經無晒白色,感覺自然透亮。

用上面試試效果,防曬底霜特別揀選喜馬拉雅山上的烏奴龍膽花萃取,抗氧化效能比一般在平地生長的烏奴龍膽花高出十倍,對抗游離基及保護細胞免受損害。

備有高物理性50度防曬及加入天然保濕成分,質感清爽不黏膩,只需薄薄一層就可以達至防曬、抗氧化、保濕及均勻膚色 4種功效,質感清爽完全不黏膩,於底妝前使用可以令到個妝更持久。

一般防曬霜容易使肌膚泛白,用過bareMinerlas礦物抗氧防曬底霜後,只見到透亮自然肌膚,完全無泛白呢個問題,只要等30秒就可以上粉底了。而且一般防曬都一定要用落妝油,但佢無需使用專用的卸妝產品,只需bareMinerals潔面霜就能輕易卸除,夠晒方便。

我對化妝掃一直都有D情有獨鐘,使用透亮礦物粉底前,心急地打開完美素肌化妝掃

售價:HK$240,佢係專為礦物粉狀粉底而設。

化妝掃非常柔軟,如裙擺般的平頭設計更易抓粉,凹陷處抓緊礦物粉末,外圍則用作暈染粉底。柔軟毛質能營造自然至高度遮瑕,可以迅速、均勻、輕鬆地塑造完美妝容。

bareMinerals 透亮礦物粉底SPF15 售價: $250 /8g,總共有12隻色可以選擇,礦物粉底內當中只有5種礦物成分,不含任何化學物質,保護肌膚同時締造如素肌一樣既自然妝容,亦可以按照個人喜好調教理想的遮瑕效果,質感無重輕盈。只要取少量礦物粉底於盒蓋上,輕輕一抹,見到粉末真係好輕細,利用化妝掃輕輕於盒蓋上打圈,讓掃毛沾上粉底。

記得要不斷打圈,直至化妝掃沾取所有粉末,如果無好好打圈的話,上面後或會出現不均勻情況,令毛孔變得顯眼。

塗上面之前,將化妝掃於蓋邊輕敲,直至掃外圍沒有多餘的粉底。

慢慢由外至內,輕輕以畫圓方式柔掃,化妝掃的掃毛應緊貼肌膚。記得千其唔好一次過取大量粉底,否則會非常唔自然做成厚妝。

利用化妝掃的裙擺設計,可以輕易於鼻則使用,令到成個妝更完整。礦物粉質感柔滑輕盈,雖然係粉末,但塗上面後好似乳霜咁既質感,輕輕一抹,已經好上妝好貼面。

粉底有5 種豐盈滋養的礦物成分,令肌膚保持滋潤,見到2邊面的分別吧!!! 右邊面上粉後膚色明顯變得平滑,而且遮瑕效果好好,除左有效遮蓋各種皮膚問題如敏感、暗瘡、疤痕、瑕疵、紅斑、色斑,仲有效撫平幼紋和皺紋添。

最後上返定妝粉,成個妝出來好自然又有光澤, 粉底輕盈無重,有時好似唔記得左自己化左妝咁~哈! 不過個妝化得靚,自然好想同自己個寶貝面貼面自拍下,就算化左妝都放心大大力攬落小周董度,因為bareMinerals 透亮礦物粉底只有5種礦物成分,無其他成分,就算小朋友接觸到都無有怕,連瞓覺唔落妝都唔會傷害肌膚,真係啱曬D大肚媽媽或者好似我呢D成日氹仔訓覺,自己唔覺意都訓著埋的豬媽媽用呢,哈哈!!!
如果大家對bareMinerals產品有興趣,歡迎到以下專櫃或到官方網站查詢啦 ^^

旺角朗豪坊Beauty Avenue 2/F  2466 2128

尖沙咀海運大廈Facesss  2995 3065

銅鑼灣祟光百貨B1 /F  2796 2066

尖沙咀祟光百貨 B1 /F 2918 0592

www.facebook.com/1437ritaandhim

感謝bareMinerlas提供產品體驗,歡迎邀稿或其他產品試用,電郵聯絡: ppqq1437@yahoo.com.hk

This entry was posted in 化妝. Bookmark the permalink.